Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-09@15:17:42 GMT

داستان عجیب ثبت برند اکبر جوجه!

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۲۰۶۱۹

 ایلنا؛ اگر به نام و برند کسب و کار خود علاقه‌مند هستید این مطلب را بخوانید تا موسسه ثبتی ملاصدرابه شما بگوید اگر برند یا علامت تجاری ثبت نشود چگونه می‌تواند مورد سوءاستفاده افراد منفعت طلب قرار گیرد.

اگر برندی فاقد گواهینامه یا سند رسمی از اداره ماکلیت‌های صنعتی باشد بی اصالت است. اما مهمتر از بی اصالت بودن چگونگی ثبت برنداست به طوریکه نتوان از آن کپی برداری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارها دیده شده که برندی با اصول و مبانی قانونی ثبت نشده و این راه را برای سوءاستفاده و کپی برداری باز گذاشته و دردسرهای زیادی را برای صاحب برند ایجاد کرده است.

موسسه ثبتی ملاصدرا با 36 سال سابقه در ارائه خدمات ثبتی و حقوقی، به راحتی توانسته جایگاه خود را بین اصناف و صاحبان کسب و کارهای خرد و کلان باز کند و بسیاری از شرکت ها و برندها را از سوءاستفاده فرصت طلبان مصون کند. یکی دیگر از فعالیت های موسسه ثبتی ملاصدرا، حمایت از برند شماست به طوریکه در قالب مشاوره های حرفه ای حقوقی ثبت شما را مورد ارزیابی فنی قرار داده و در صورت لزوم از هر گونه دست درازی به برند شما از سوی سوء استفاده کنندگان جلوگیری می کند.

ابطال نام تجاری«اکبر جوجه» تنها نمونه‌ای از اقدامات موسسه بین‌المللی ملاصدراست.

نمونه بارز حمایت حقوقی موسسه ملاصدرا در حوزه برند، ماجرای اکبر جوجه است. موسسه ملاصدرا در پی شکایت یکی از مشتریان، توانست نام تجاری اکبر جوجه را ابطال کند و به این صورت یکی از داستان‌های عجیب ثبت برند در ایران شده است.

بر اساس قانون ثبت اختراعات طرح‌های صنعتی و علامات تجاری، یک غذا نمیتواند با عنوان علامت تجاری ثبت شود چراکه، وقتی کلمه «اکبر جوجه» که به عنوان علامت تجاری ثبت شده، در عرف مردم نام یک نوع غذا بوده که به صورت خاص، با سس رب انار و بیشتر در مناطق شمالی کشور طبخ می‌شود و به عنوان یک نوع غذا از سالیان متمادی و قبل از ثبت آن شهرت یافته است. این نوع غذا در منوی بسیاری از رستوران‌های کشور است و همه ساله توسط اتحادیه قیمت گذاری می شود. وقتی مردم عادی اکبر جوجه را صرفا به عنوان یک نوع غذا می‌شناسند، نمیتواند به عنوان علامت ثبت شود چراکه کالا و خدمات یک موسسه را از موسسه دیگر متمایز نمی‌سازد. بلکه فقط می‌تواند متمایز کننده غذاهای محلی موجود باشد و آنهم صرفاً به این دلیل است که نام یک نوع غذاست. از نظر بین‌المللی هم مهم‌ترین معاهده‌ای که در خصوص حمایت از علایم و اسامی تجاری وجود دارد، معاهده پاریس مصوب 1883 است که حدود 190کشور جهان تاکنون به آن پیوسته‌اند. ایران نیز در سال1959به آن ملحق شده و مقررات آن، مقدم بر قوانین داخلی است.

 

مطابق بند ب ماده٦ کنوانسیون پاریس، برای حمایت مالکیت صنعتی ثبت علائم صنعتی یا بازرگانی مندرج در این ماده را نمیتوان رد یا باطل کرد مگر اینکه اول ماهیت علائم طوری باشد که در کشوری که حمایت آن مورد تقاضا است به حقوق مکتسبه اشخاص ثالث لطمه وارد سازد. دوم اینکه علائم فاقد صفات مشخصه بوده و یا منحصراً از نشان‌ها یا مشخصاتی ترکیب شده باشد که در تجارت برای تعیین نوع یا کیفیت جنس یا کمیت آن، مقصد، ارزش، محل مبداء فرآورده ها یا زمان تولید به کار رود و سوم اینکه در زبان جاری و یا عادات مشروع و مسلم تجارت آن کشور که حمایت آن مورد درخواست است معمول باشد.

بر اساس ادله های بالا که در دادگاه بیان شد به راحتی برند اکبر جوجه ابطال شد و از برخی سوءاستفاده های سودجویان جلوگیری شد

.همین موضوع ضرورت سپردن کار به کاردان را ثابت می کند. پس ثبت برند خود را به موسسه ملاصدرا بسپارید تا بدین صورت از آینده بدون مشکل خود در رابطه با ثبت لذت ببرید.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حقوق قیمت گذاری کپی برداری کسب و کار طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۲۰۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخچه ۲۵۰۰ ساله کارت اعتباری در ایران

امتداد - در تاریخ ایران نشانه‌هایی از استفاده از ابزاری شبیه به کارت اعتباری در دوران هخامنشیان وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در سال‌های ۱۹۳۳میلادی با همکاری هیات ایرانی و دانشگاه شیکاگو حفاری‌هایی در تخت‌جمشید انجام شد. در نتیجه این حفاری‌ها، حدود ۳۰ هزار لوح گلی با متن‌هایی به خط میخی ایلامی در اندا‎زه‌های ۶۸ سانتیمتری به دست آمد که از این تعداد حدود ۶ هزار لوح سالم بودند؛ این آثار مربوط به سرزمین اصلی هخامنشیان است. این الواح حدود ۵۰۰ سال پیش از میلاد نوشته شده است.

بنا به درخواست موسسه شرق‌شناسی آمریکا و طبق مجوز رسمی که ایران به این موسسه اعطا کرد، مقرر شد این الواح تنها به مدت سه سال به دانشگاه شیکاگو امانت داده شوند تا مطالعات مربوط به ترجمه خطوط نوشته‌های ایلامی و مستند‌سازی ترجمه‌ها به شکل کتاب و میکروفیلم انجام شود و پس از پایان مطالعه در زمان معین به ایران بازگردانده شود. دانشگاه شیکاگو پس از چند سال شماری از لوح‌ها را که از شدت آسیب‌دیدگی قابل خواندن نبود، به ایران بازگرداند و پژوهش روی شماری از آن‌ها را که سالم‌تر و خواندنی‌تر بود آغاز کرد. تعداد زیادی از این آثار نزد این موسسه باقی ماند و این دانشگاه پس از انقلاب تا سال‌ها از بازگرداندن لوح‌ها خودداری کرد.

برخی از این الواح حاوی اطلاعات ارزشمندی درباره مدیریت منابع و راه‌ها، روابط اجتماعی و دستمزد‌ها و اقتصاد جامعه هخامنشی است.

رمزنگاری‌های انجام شده از این الواح نشان داده که برخی از آن‌ها در دوران هخامنشیان در اختیارﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﺳﻔﺮ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ؛ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻗﻀﺎﺕ، ﺣﺴﺎﺑﺪﺍﺭﺍﻥ، ﺣﺴﺎﺏ‌ﺭﺳﺎﻥ ﻭ ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﺍﻣﻮﺭ ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ، ﻣﻘﺎﻣﺎﺕ ﺣﮑﻮﻣﺘﯽ و… قرار داده می‌شده و آن‌ها ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺴﺘﻨﺪ ﺩﺭ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩﻫﺎﯼ ﺑﯿﻦ ﺭﺍﻫﯽ، ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﺣﮑﻮﻣﺘﯽ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﻭ ﺍﻣﮑﺎﻧﺎﺕ اقامتگاه‌های ﻭﯾﮋﻩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ کنند.

این لوح‌ها ﺩﺭ واقع ﭼﯿﺰﯼ ﺷﺒﯿﻪ ﺑﻪ ﮐﺎﺭﺕ‌ﻫﺎﯼ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﯼ ﺍﻣﺮﻭﺯﯼ ﺑﻮﺩه ﻭ ﻫﺰﯾﻨﻪ‌ﻫﺎﯼ ﺳﻔﺮ ﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻥ ﺩﺭﺑﺎﺭ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﻫﺎ ﺛﺒﺖ ﻣﯽ‌شده است. 

۱۷ سال پیش موزه ملی ایران تفاهمنامه‌ای را با دانشگاه شیکاگو برای بازگشت الواح هخامنشی تنظیم کرد؛ به‌طوری که ۳۰۰ قطعه از این الواح توسط رئیس بخش شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو به موزه ملی تحویل شد و صورتجلسه‌ای در آن زمان به امضا رسید.

پس از آن نیز تلاش‌های زیادی توسط وزارتخانه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، امورخارجه و دفتر حقوقی نهاد ریاست‌جمهوری ایران برای بازگرداندن لوح‌ها انجام شد و سرانجام پس از ۱۴ سال، هشتم مهر ماه سال ۱۳۹۸ حدود ۱۷۸۳ لوح هخامنشی به کشورمان بازگردانده شد.

۳۵۰۶ لوح هخامنشی نیز در دولت سیزدهم و پس از سفر رئیس جمهور به نیویورک، در شامگاه پنجشنبه ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۲ به مخزن موزه ملی ایران منتقل شد.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جدید موسسه اقتصاد آلمان/ بزرگترین اقتصاد اروپا دچار رکود می شود
  • عاقبت شکار جوجه تیغی توسط پلنگ گرسنه (فیلم)
  • تاریخچه ۲۵۰۰ ساله کارت اعتباری در ایران
  • مبالغ و جزییات حمایت از صادرات شرکت‌های دانش بنیان اعلام شد
  • همبستگی دانشجویان سوئیسی با غزه
  • قتل فرزند کوچک‌تر جلوی چشم مادر! (+عکس)
  • موسسه سماوا با چهار کتاب صوتی به نمایشگاه کتاب می آید
  • قتل فرزند کوچک‌تر جلوی چشم مادر!/ عکس
  • فریادهای الله اکبر و شادی مردم غزه در پی اعلام خبر آتش‌بس+ فیلم
  • فیلم| فریادهای الله اکبر و شادی مردم غزه در پی اعلام خبر آتش‌بس