Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس نخستین گام‌ها پس از ثبت جهانی شیراز را ایجاد بستر تجاری‌سازی، استانداردسازی، نزدیک شدن به استانداردهای جهانی و تولید انبوه محصولات می‌داند. ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۲ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، 8 بهمن ماه امسال بود که با خبری از سوی وزارت میراث فرهنگی ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خبر آمده بود: « شورای جهانی صنایع‌دستی به تازگی 3 شهر و یک روستای ایران را در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی ثبت کرده است. شیراز از استان فارس نیز در این فهرست دیده می‌شود و به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی ثبت شد. 

 با ثبت این چهار شهر و روستا، تعداد شهرها و روستاهای جهانی ایران در این فهرست از 10 به 14 رسید تا همچنان ایران رتبه اول جهان را از این لحاظ دارا باشد». 

ثبت شدن شیراز در فهرست جهانی شهرهای صنایع دستی بستر جدیدی برای استان فارس است تا هم صنایع دستی توسعه پیدا کند و هم از قِبَل صنعت گردشگری به رونق بیشتری برسد. 

شیراز خاستگاه هنرهای سنتی چون خاتم، کاشی هفت رنگ و قلم‌زنی است که همواره مورد توجه گردشگران قرار داشته و شهرت ملی و جهانی دارند این ظرفیت سبب شد که پس از ثبت آباده به عنوان شهر جهانی منبت ثبت جهانی شیراز نیز در دستور کار میراث فرهنگی استان فارس قرار گیرد. 

به گفته عنایت‌الله رحیمی، استاندار فارس  وجود 80 رشته و 55 زیر رشته صنایع‌دستی در شیراز و فعالیت بیش از 20 هزار تولیدکننده صنایع دستی در این شهر  نشان از رونق و غنای انواع این هنر در دیار هنر هنرپرور پارس دارد.

استاندار فارس همچنین از فعالیت بیش از 500 واحد فروشگاه صنایع دستی در شیراز سخن گفته واعلام کرده که صادرات صنایع دستی استان از طریق گمرک و به صورت غیررسمی و چمدانی به صورت 5 میلیون دلار در سال 98 بوده که نشان از رونق این صنایع در استان فارس دارد.

جشن جهانی شیراز در 20 خرداد سال 99 

حسین همتی،  رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم با اقداماتی که پس از کسب عنوان جهانی صنایع دستی باید انجام بگیرد، سخن گفت. به گفته وی کسب عنوان جهانی نخستین قدم و ابتدای راه است. 

همتی از برگزاری جشن جهانی شدن شیراز با حضور مسئولان ارشد صنایع دستی کشور در 20 خردادماه سال 99 خبر داد و کسب این عنوان را نتیجه تلاش‌ها و همکاری همه دستگاه‌ها به ویژه استانداری، شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی استان اعلام کرد. 

ظرفیت دانشگاه هنر اصفهان در تجاری‌سازی صنایع دستی استفاده می‌شودشیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی ثبت شدصنایع دستی فراموش شده استان مازندران؛ لزوم رفع مشکلات بیمه‌ای هنرمندان

وی معتقد است که از این پس زحمت اصلی به عهده هنرمندان است چراکه برند جهانی صنایع دستی شیراز ایجاد شده و نام این شهر بر روی سایت شورای جهانی قرار گرفته که تاثیر زیادی در جلب توجه دنیا به صنایع دستی شیراز دارد. 

پس از جهانی شدن چه باید کرد؟ 

رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس نخستین گام‌ها را ایجاد بستر تجاری‌سازی محصولات صنایع دستی استان، استانداردسازی و نزدیک شدن به استانداردهای جهانی و تولید انبوه محصولات می‌داند. 

وی معتقد است که برای رسیدن به رونق صنایع دستی هیچ راهی جز تجاری‌سازی وجود ندارد و تلاش اتحادیه صنایع دستی نیز این است که علاوه بر تولید کارهای فاخر توسط هنرمندان برجسته زمینه تولید انبوه محصولات را فراهم کند. 

همتی می‌گوید: تلاش می‌کنیم که هنرمندان و فعالان صنایع دستی شیراز را به سمت اقتصادی کردن سوق دهیم چراکه تولید انبوه قیمت را نیز کاهش و تقاضای خرید را بیشتر می‌کند. 

رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس شناسنامه‌دار کردن کالاها و محصولات صنایع دستی را از دیگر اقدامات مهمی می‌داند که باید انجام شود. وی همچنین می‌افزاید: باید کارگاه‌های تولید صنایع دستی به روی گردشگران داخلی و خارجی باز شود و متناسب با استانداردهای جهانی برای حفظ این عنوان تلاش کرد. 

لزوم راه‌اندازی موزه تخصصی صنایع دستی 

یکی از مواردی دیگری که در راستای ثبت جهانی باید انجام شود و در صحبت‌های استاندار فارس نیز مورد تاکید قرار گرفته است، راه‌اندازی موزه تخصصی صنایع دستی است. متاسفانه در شیراز موزه تخصصی صنایع دستی وجود ندارد.

هر چند حیدرعلی زاهدیان‌نژاد، معاون صنایع دستی میراث فرهنگی فارس در گفت‌وگو با تسنیم از تلاش‌ها برای راه‌اندازی یک موزه تخصصی سخن گفت.به گفته وی تلاش‌ها بر این است که یک موزه تخصصی صنایع دستی در شیراز یا به صورت موزه‌ای یا نمایشگاهی دایر شود و مکان‌هایی را هم برای این منظور پیگیری شده است اما هنوز نمی‌توان گفت که شیراز صاحب یک موزه تخصصی صنایع دستی است. 

اجرای دستورالعمل و خط مشی سازمانی در چهار محور آموزشی، تولید، بازرگانی و اشاعه فرهنگ از طریق صنایع دستی، پیشنهاد بررسی تشکیل نخستین اتاق صنایع دستی و هنرهای سنتی در شیراز، پیشنهاد مهر شهر جهانی صنایع دستی بر روی تمامی محصولات پستی، ایجاد  موزه تخصصی صنایع دستی، واگذاری تعدادی از بناهای تاریخی برای تبدیل به خانه‌های صنایع دستی در شیراز از جمله دیگر برنامه‌هایی است که بناست در راستای ثبت جهانی شیراز انجام شود. 

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/424 /ز

R41382/P1549/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عنوان شهر جهانی صنایع دستی موزه تخصصی صنایع دستی جهانی صنایع دستی ثبت تولید انبوه محصولات صنایع دستی در شیراز استانداردهای جهانی صنایع دستی شیراز ثبت جهانی شیراز استاندار فارس یک موزه تخصصی میراث فرهنگی باید انجام راه اندازی انجام شود تلاش ها سخن گفت ثبت شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه آموزشی منعقد شده، سربازان وظیفه مرزبانی استان تحت تعلیم و آموزش صنایع‌ دستی قرار خواهند گرفت.

وحیده رخشانی امروز دوشنبه در جلسه هماهنگی طرح آموزش سربازان بیان کرد: یکی از اولویت‌ها و ماموریت‌های اصلی این معاونت گسترش فرهنگ آموزش صنایع‌ دستی در حوزه‌های مختلف است که در این راستا آماده همکاری و مشارکت با تمامی دستگاه‌های اجرایی، نظامی و بخش خصوصی هستیم. 

معاون صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: در همین راستا رایزنی‌هایی در سطح کلان انجام شده است که ماحصل آن انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در زمینه آموزش‌های صنایع‌دستی با قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح شد. 

وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه جلسه عملیاتی شدن آن با حضور نمایندگان مرزبانی استان در محل معاونت صنایع دستی اداره کل برگزار و مقرر شد در مرحله اول تعداد ۱۰۰ نفر از سربازان وظیفه فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان از آموزش‌های مهارتی صنایع‌ دستی حین خدمت بهره‌مند شوند. 

به گفته رخشانی، این دوره‌ها از نیمه مردادماه آغاز شده و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که بر اساس نیازسنجی و اعلام از سوی مرزبانی در رشته‌های گوهرشناسی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، چرم و معرق توسط معاونت صنایع‌دستی استان برگزار می‌شود. 

معاون صنایع دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در پایان نیز به برگزیدگان گواهینامه‌های پایان دوره مهارتی تعلق خواهد گرفت و می‌توانند از مزایای آن به منظور ایجاد کسب و کار استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • (ویدیو) توضیحات وزیرارشاد درخصوص ایجاد شهر جهانی صنایع خلاق
  • دریافت مهر اصالت برای پنج اثر از صنعتگران و هنرمندان چابهار
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • ‌اعلام برنامه‌های دهه کرامت در فارس
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند